Tags: , ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>11 мај 2017 година

Јубилеј како никој друг

» Porsche 911 е легенда која сама се создаде и вивна во височини кои никој не може да ги достигне – на денешен ден 2017 година беше произведен милионитиот примерок. Беше преставен 1963 година како Porsche 901, но откако Peugeot реагираше заради нулата во средина ознаката му беше сменета во 911. Оттогаш досега еволуираше во осум генерации, останувајќи цело време стратешки модел на марката од Цуфенхаузен.

кликнете на сликата за поголема

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *