Досие горива: Нафтата нема наскоро да пресуши, а замена веќе постои

Досие горива: Нафтата нема наскоро да пресуши, а замена веќе постои

» Нафтениот и природниот гас, биогоривата и водородот беа другите извесни алтернативи за погон на автомобилите сé додека во еволутивниот развој не се замеша политиката која се определи само за струјата

Зимски пневматици – дали мора да се променат?

Зимски пневматици – дали мора да се променат?

» Додека законот јасно предвидува дека на зима задолжително треба да се користи зимска опрема во која се вклучени и зимските пневматици, не вели ништо дали на лето мора да се вози со летни или може и со зимски пневматици