Tags: , ,
AutoBest 2023: Renault Austral – Best Buy Car of Europe

Renault Austral се закити со тутулата AutoBest 2023

» Renault Austral го освои AutoBest европско признание за автомобил што нуди најмногу за парите во Европа за 2023 година. Со вкупно 14.937 поени адутот на Renault се најде на првото место со удобно растојание во однос на новата генерација на Opel Astra која освои 13.986 поени, зад која со само 53 поени помалку се најде нејзиниот француски брат, новиот Peugeot 308. Жирито составено од 31 член од исто толку европски земји преку транспарентен систем за гласање со сложена матрица од 13 критериуми ги оценуваше цената, сервисната мрежа, дистрибуцијата на резервни делови и разновидноста, дизајнот и новите технологии. 22-та гала на наградите AutoBest ќе се одржи на 11-ти мај 2023 година во Ротердам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *