Зимски пневматици – дали мора да се променат?

Зимски пневматици – дали мора да се променат?

» Додека законот јасно предвидува дека на зима задолжително треба да се користи зимска опрема во која се вклучени и зимските пневматици, не вели ништо дали на лето мора да се вози со летни или може и со зимски пневматици