Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>13 јануари 1928 година

Чудно правило за кое не успеавме да откриеме дали важи сé уште

» На денешниот ден 1928 година стапи на сила чудно правило со кое беше забрането возењето наназад во срцето на Лондон, во радиус од три милји од познатата крстосница Чаринг крос. Колку и да се трудевме не успеавме да откриеме дали тоа важи сé уште ниту пак причините зошто вакво правило е донесено, иако во голема мерка можеме да претпоставиме зошто бидејќи на ова место се спојуваат шест улици. Како и да е, ова ќе остане забележано во историјата како уште еден од многуте куриозитети на британските сообраќајни правила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *