Црни облаци на хоризонтот

Црни облаци на хоризонтот

Според студија на консултантинг компанијата AlixPartners, во следните 3 години производството на автомобили кумулативно ќе се намали за околу 36 милиони возила, а за да се произведе останата количина на производителите ќе им биде потребно ново задолжување од 72 милијарди долари