Tags: , , ,
Кинеска копија на Porsche Macan

Безобразно слична копија која и изгледа така лошо

» Кинескиот пазар постојано изненадува, но не и кога копиите на познати и популарни западни модели се во прашање – тоа е очекувано. Затоа и воопшто не чуди безобразната копија на Porsche Macan, која Zotye од 2016 до 2019-тата ја продаваше во Кина за само 14.000 евра. А таа навистина заслужува внимание – не само со претераната сличност на ентериерот, туку и со употребените квалитетни материјали внатре. Кинезите се потрудиле, иако не докрај, и со погонскиот склоп – дволитарскиот турбо бензинец кој развива 190 KS може да се добие и со плаг-ин хибридно засилување со електромотор со непозната моќност чии батерии обезбедуваат до 80 km автономија. Признаваме, оваа комбинација и не изгледа така лошо… Но, дали би имале храброст за таква инвестиција?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *