Tags: , , , ,
Toyota со уште еден SUV

Не е за нас, само за Азија

» Toyota потврди дека идниот месец ќе претстави нов SUV модел наречен Frontlander, кој на почетокот ќе биде наменет само за Кина, а подоцна и за другите азиски пазари. Се работи за локална верзија на неодамна претставената Corolla Cross, од која ќе се разликува по некои стилски детали. Базиран е на TNGA модуларната платформа, а засега се споменува само хибриден погонски систем со 1,8 литарски бензинец и погон на сите четири тркала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *