Tags: , ,
Најмалиот ванкел мотор во светот (видео)

Само слушнете го!

» Кога големината е битна – компанијата Toyan Precision Technology специјализирана за изработка на минијатурни мотори се пофали со најмалиот во светот ротационен мотор. Има работна зафатнина од 0,0024 литри и развива 0,7 коњски сили а може да работи и на 30.000 вртежи во минута! Ако ве заинтересира чини 499 долари, но пред тоа добро погледнете го видеото бидејќи е кинески производ, со сите недостатоци што ги имаме како предрасуди за тоа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *