Tags: , , ,
Замислете, во Германија ова е легално!

Така е кога човек коцкасто ги следи законите

» Полицијата во германскиот град Гетинген неодамна се нашла на сериозни маки – возачите им јавиле дека на оптоварениот автопат во близина на градот камион со трупци превезува автомобил, конкретно Škoda Octavia Combi. Го запреле камионот кој бил со чешки таблички, но не можеле да најдат правило во законите со кое тој не смее тоа да го прави. Имале замерки за оштетувањата на гумите и нечистата шасија, а и „товарот“ им се чинел недоволно прицврстен, кои 48-годишниот возач на камионот ги отстранил и после плаќањето 85 евра казна си продолжил да вози таму каде тргнал!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *