Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>9 ноември 1956 година

Јубилеј на јубилејот

» Opel вчера гордо се пофали дека го произвел 75-милионитиот автомобил, но интересен факт е дека токму на денешен ден 1956 година од погоните на марката излезе двомилионитиот автомобил. Јубилејниот модел беше Kapitän – на овој уникатен примерок сите хромирани делови беа позлатени со 24-каратно злато.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *