Денешниот ден во ретровизор <br/>30 август 1956 година

Мост долг 38,4 километри

» На денешен ден 1956 година отворен е најдолгиот мост во светот кој преку езерото Пончартрејн поврзува два дела на Њу Орлеанс. Долг е 38,4 километри и составен од два паралелни моста, од кои вториот е отворен 13 години подоцна. Овој мост првично беше конструиран за промет од 3.000 возила дневно, а сега понекогаш толку возила преминуваат преку него за еден час, за што плаќаат меѓу 3 и 23 долари во зависност од големината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *