Tags:
Горивата продолжија да поевтинуваат

Бензинот за 2, дизелот за 2,50 денари поевтин

» Неодамнешното поскапување на дизелот кое ја прекина серијата поевтинувања на горивата, за среќа, беше исклучок – нивната цена продолжи да се намалува. Со својата најнова одлука, регулаторната комисија за енергетика одреди бензинот да се продава за 2, а дизелот за 2,50 денари поевтино. Така новите цени на горивата се:

  • еуросупер БС-95 – 93,50 денари за литар
  • еуросупер БС-98 – 96,00 денари за литар
  • еуродизел БС Д-Е V – 93,00 денари за литар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *