Tags: ,
Opel ги поправи бројките – ја зголеми продажбата во Европа

Малку ама слатко

» Некогаш и 0,1 отсто изгледа голема бројка – за точно толку Opel ја подобри својата продажба во земјите од Европа кои ги обработува ACEA, зголемувајќи ја на 486.503 од поланските 485.808 возила. Значењето на овој пораст е поголемо ако се знае дека се случува кога целокупниот пазар опадна за 1,5 отсто. Производителот од Риселсхајм посебно се радува на порастот на важниот домашен пазар, Германија, каде со пласираните околу 162 илјади возила во 2012 година пазарното учество се зголеми на 6,2 отсто, односно за 1,2 процентни поени во однос на 2020-тата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *