Tags: , , ,
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance (4*видео)

Најсилниот Mercedes во историјата

» Долго очекуваниот хибрид на AMG пристигна означувајќи го почетокот на електрификацијата на перформансните модели на Mercedes. Зад ознаката GT 63 S E се крие бруталниот 4,0 литарски твин-турбо V8 со 639 KS и 900 Nm, кој со несебична помош на електромоторот испалува вкупно 843 KS и 1.470 Nm. Фрлете поглед на првите видеа од него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *