Tags: ,
Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe (1956) – Најскапиот автомобил на светот

Ако е вистина…

» Што може човек да направи со 135 милиони евра? Сигурно не да си купи автомобил, ама ете, и тоа е можно. Ако е вистина бидејќи веста не е потврдена од Mercedes, на тајна аукција организирана во музејот на марката на која учествувале грст избрани колекционери, еден од двата направени примероци на моделот 300 SLR Uhlenhaut Coupe од 1956 година е продаден за фантастични 135 милиони евра. Овој автомобил е патна верзија на тркачкиот автомобил чија несреќа на Леман во 1955 година беше причина Mercedes да се повлече од сите натпреварувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *