» , , ,
Audi А4 и А6 преминуваат на струја

Од 2030 година Audi A4 и A6 ќе немаат повеќе ни бензинци ни дизели

» Денес е тешко да замислиме A4 или A6 да нема TDi или TSi мотор, ама шефот на Audi Маркус Дисман вели дека ќе мора да се навикнеме на тоа, потврдувајќи дека наредните нивни генерации кои ќе стигнат 2023 година ќе бидат последни со класични мотори. Според него, тогаш во понудата ќе се воведат изведби со целосно електричен погонски склоп, но ќе останат и конвенционалните и хибридните мотори, кои во генерацијата после неа во целост ќе бидат исфрлени. Тој уште нагласи и дека транзиција на електрична енергија е важна и мора да се случи што порано, како и дека хибридите и плаг-ин хибридите ги гледа како застарена технологија.

Иако е премногу рано, ваквите изјави треба да се сфатат сериозно.

Испрати коментар

Вашата е-мајл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *