Tags:
Цените на горивата на чекор до рекорд

Два денари до рекорд

» Само два денари нé делат од историски највисоките цени на дизелот што сме ги имале во Македонија, додека бензинот има малку повеќе да „надомести“ – регулаторната комисија за енергетика ни скрои неделава за бензин 95 да плаќаме по 78,50, за оној од 98 октани вообичаено плус два денари а за литар дизел по 71 денар. Тоа, споредено со септември 2013-тата кога цените на нафтата на светскиот пазар експлодираа, значи дека неделава за бензин ќе плаќаме по пет, а за литар по само два денари помалку од историскиот рекорд. Но, да прегризаме јазик, како тргнале работите…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *