Tags:
Новогодишна клацкалка со цените на горивата – бензинот поскапува, дизелот поевтинува

Бензинот поскапува, дизелот поевтинува

» Ако трошите бензин полнете сега, а за дизел почекајте до утре бидејќи бензинот поскапува а дизелот поевтинува – може ќе ќарите половина пиво од некоја поевтина продавница бидејќи математиката на регулаторната комисија за енергетика застана на половина денар, кај бензините плус на цената, а кај дизелот минус. Така од утре па сé до идната година за литар бензин 95 ќе плаќаме по 73,50 денари, за литар 98 по 75,50 а за литар Д-Е V дизел по 64,00 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *