Tags: ,
Најбрзата канта за ѓубре (видео)

Канта за Гинис

» Младиот инженер Енди Џенингс од Свиндон, домот на Honda во Велика Британија, ја има најбрзата канта за ѓубре со која успеа да постигне 69 km/h. За тоа го искористи своето знаење, мал мотор и менувач од мотоцикл, седиште од велосипед и управувач од скутер. Подвигот го изведе на аеродромска писта, во присуство на судиите од Гинисовата книга кои го прогласија за светски рекорд во брзо возење на – канта за ѓубре!

Вистинската ѕвезда на настанот на кој се соборија повеќе рекорди сепак беше Џејсон Ливерсиџ, кој иако 95% парализиран со моторизирана инвалидска количка постигна 104 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *