Tags: , , ,
Најавен Renault Austral (видео)

Место Kadjar, Austral

» Renault ни откри дека новиот SUV кој ќе го замени Kadjar ќе се вика Austral. Ова име е изведено од латинскиот збор australis, истиот од кој и Австралија го има добиено своето име, кој според Французите силно одекнува на многу европски јазици, вклучувајќи го и нивниот, што, наводно, било посебно важно за марка која е горда на своите корени. Понатаму додаваат дека ова име ги спојува живоста и топлината на јужната хемисфера и повикува на истражување, заради што е совршено за еден SUV. Додаваат уште и дека рамнотежата на гласовите го прави едноставен за изговор и му дава вистински меѓународен призвук.

За вас не можеме да тврдиме, ама за нас ова е едно од позабеганите објаснувања за било што и да е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *