Tags:
И ова не е првоаприлска шега – дизелот повторно поевтинува

Вчера и денес дизелот, но не и бензинот…

» Не, ниту ова не е првоаприлска шега – дизелот навистина повторно поевтинува. Заради истите причини како вчера, но сега проследени со други проценти на намалување на референтните цени на нафтените деривати на светскиот пазар, регулаторната комисија за енергетика реши и денес да ја намали цената на дизелот за 2 денари, но не и на бензините. Така, нивната цена останува иста – 83,50 денари за литар еуросупер БС-95 и 85,50 за БС-98, а литар еуродизел БС Д-Е V ќе чини 83,50 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *