Tags: , ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>8 јули 1961 година (видео)

Експеримент без преседан

» На трофејот на британската империја на денешен ден 1961 година Ferguson P99 го имаше своето тркачко деби. Овој болид остана запишан во историјата со својот 4×4 погон, за прв пат применет во формула 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *