Tags:
Денешниот ден во ретровизор <br/>31 март 1949 година

Среќен 73-роденден!

» На 31 март 1949 година Карл Алберт Абарт ја основа компанијата на која ѝ го даде своето име. Кој (беш)е Abarth не треба да објаснуваме – тркачките автомобили со логото на шкорпијата доста добро се познати, не само на овие простори – во својата 73-годишна историја имаат освоено повеќе од 10.000 победи и поставено 10 светски рекорди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *