Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>28 јуни 1926 година

Настана најпознатиот производител на возила во историјата

» Daimler-Motoren-Gesellschaft и Benz & Cie. официјално се споија со што настана Daimler-Benz. Низ овој скоро цел век компанијата која постојано растеше имаше само две значајни трансформации – заедничкото работење со Chrysler од 1998 до 2007 година и раздвојувањето на патничката и товарната програма лани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *