Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>19 јули 1934 година

Статусен симбол на многу автомобили

» Херолд Ејмс како потпретседател на Cord поднесе барање за патентирање на склопливите светла на извлекување кои со децении останаа статусен симбол на многу автомобили. Првиот автомобил со вакви светла беше триумфалниот Cord 810 од 1936 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *