Tags:
Денешниот ден во ретровизор <br/>17 октомври 1902 година

Направен подобро отколку конкурентите

» На денешен ден пред 120 години првиот автомобил на Cadillac го имаше своето прво возење. До салонот на автомобилите во Њујорк во јануари 1903 година беа направени три примероци кои привлекоа големо внимание и собраа 2.286 нарачки. Имаше едноцилиндричен мотор од 1.609 cm³ и 6½ KS и важеше за прецизно изработен и издржлив автомобил, направен подобро отколку конкурентските.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *