Tags:
Денешниот ден во ретровизор <br/>15 јуни 1911 година (видео)

Еден од уредите кој воведе револуција во користењето автомобили

» На денешен ден 1911 година Американецот Чарлс Ф. Кетеринг поднесе барање за патент на електричен уред за стартување на моторот, кој му беше одобрен дури во август 1915-тата. Но и покрај тоа, првиот автомобил кој се појави со електростартер беше Cadillac Model Thirty од моделската 1912-та.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *