Tags:
Горивата малку поевтини, метанот многу поскап

Затишје пред бура или бура среде затишје?

» Следејќи ги движењата на светските цени на референтните деривати, регулаторната комисија за енергетика ги намали цените на горивата кај нас – на бензинот за денар, а на дизелот за два. Така, малопродажната цена на еуросупер БС-95 изнесува 80 денари за литар, на еуросупер БС-98 е 82 денари, а на ЕУРОДИЗЕЛ Д-Е V 80 денари. Истовремено цената на компримираниот природен гас односно метанот скокна до небеса – на дури 130 денари за литар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *