Tags:
Бензинот поевтин, дизелот поскап

Минимални промени на цените на горивата

» Во согласност со минималните промени на берзанските цени на нафтените деривати, регулаторната комисија за енергетика минимално ги корегираше цените на горивата во Македонија – бензинот сега е поевтин за половина, а дизелот поскап за еден денар. Новите цени на горивата се следниве:

  • Еуросупер БС-95 – 79,00 денари
  • Еуросупер БС-98 – 81,00 денари
  • Еуродизел Д-Е V – 77,00 денари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *