Tags: , ,
Nissan Leaf станува компактен SUV

Но не сега, туку од 2025-тата

» Мислевме дека Ariya ќе го зазеде SUV-местото во електричната понуда на Nissan во компактната класа, но згрешивме – тоа ќе биде резервирано за електричниот пионер, првиот големосериски електричен автомобил во светот, моделот Leaf. Но не сега, туку од 2025-тата кога неговата трета генерација ќе отвори ново поглавје. Ќе биде втемелен на CMF-EV платформата на сојузот RenaultNissanMitsubishi и ќе донесе нови вредности во светот на електричните возила. Барем така велат европските претставници на јапонскиот производител. Истите тие тврдат и дека ќе се произведува во фабриката во Велика Британија за која до скоро се сметаше дека е на списокот за затворање. Во тоа уверуваат со најавени милијарда фунти инвестиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *