Tags: , ,
Audi Activesphere – сестран купе кросовер (6*видео)

Токму тоа што треба

» Ново доба доаѓа за Audi – четвртиот концепт на проектот Sphere е спортски луксузен кросовер за слободно време и теренско возење. Комплетирањето на оваа серија концепти покажува дека марката со четири прстени ќе го понуди токму тоа што треба – не сега, ама за некоја година сигурно. Досега видовме родстер, лимузина и квазимоноволуменец, но ова е она што пазарот најмногу ќе го бара – кросовер купе со четири врати и истакната сестрана каросеријата. Должината од пет метри јасно покажува во кој сегмент ќе биде позициониран серискиот модел, за кој засега се споменува дека нема да го има туку дека Activesphere е само дизајнерска студија. Но искрено кажано ние не веруваме во тоа – концептот премногу детално е направен за да остане само фуснота во историјата на Audi. Нема многу да го коментираме иако има сериозно голем број причини – место тоа ќе ви оставиме сами да процените дали сме во право, дали во овој концепт гледате некој иден Q8 или нешто со слична бројка. Сметаме дека видеата доволно кажуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *