» , , ,
Porsche Vision Renndienst ќе остане само проект (видео)

Без изненадување

» Не дека нешто поинаку се очекуваше, ама и официјално Porsche ја отфрли идејата да прави електрични моноволуменци. Прашањето дали е можно такво нешто се постави откако лани за прв пат на јавноста беа претставени серија концепти, меѓу кои и Vision Renndienst како електричен моноволуменец за шест патници, настанат 2018-та. Одговорот недвосмислено го даде шефот на дизајн одделението Детлев фон Платен кој изјави дека нема да се впуштаат во нови излети и ќе останат само таму каде е можно да се дефинира спортско возило.

Испрати коментар

Вашата е-мајл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *