» ,
Вест на годината: Toyota го помина VW и стана број 1 во светот

Toyota се врати на престолот

» Toyota ги објави официјалните бројки за својата продажба во 2020 година, според кои таа е поголема од онаа на Volkswagen за 220.000 единици, со кои после пет години го поврати првото место како најголем производител на возила во светот. Volkswagen групата порано објави дека лани има продадено 9,31 милиони возила, а податоците на Јапонците кажуваат за 9,53 милиони. И двете корпорации во ланската пандемиска година имаат забележано намалување – VW за 14,5, а Toyota за 11,3 отсто.

Испрати коментар

Вашата е-мајл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *