» , , , ,
Fiat и Peugeot денес ќе го кажат судбоносното „да“

Настанува 4-тиот автомобилски производител во светот

» Акционерите на Fiat Chrysler и PSA групата денес треба да се согласат за спојување на двете компании со што ќе настане 4-тиот автомобилски производител во светот кој ќе ги обедини двете индустриски династии, семејствата Пежо и Ањели. Заради корона-протоколите состаноците на акционерите ќе бидат он-лајн, без физичко присуство. Прво во 10 часот ќе започне состанокот на Peugeot, а подоцна во 14:30 и оној на FCA. Со позитивното изјаснување на акционерите, создавањето на новата компанија Stellantis кое се очекува да финализира до крајот на првиот квартал, ќе биде само административна работа.

Испрати коментар

Вашата е-мајл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *