» , ,
Место лежечки полицајци (видео)

Пази, дупка!

» Во некои земји на Европската Унија постоечките лежечки полицајци се заменуваат со активни забавувачи на брзината. Принципот на делување е едноставен – овој уред функционира така што еден негов крај се спушта за неколку сантиметри и прави засек преку кој поминува возилото, но само ако се вози со поголема брзина од пропишаната. Ако се вози нормално тој е во рамнина со патот и поминувањето преку него е глатко. Како изгледа тоа во пракса, погледнете во видеото од германскиот град Ханау.

Испрати коментар

Вашата е-мајл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *