Tags: , , ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>23 април 1946 година (8*видеа)

Раѓањето на една легенда која живее и денес

» Точно напладне на денешен ден 1946 година Piaggio поднесе барање за патентирање на Vespa. Така, под официјалниот назив „Мотоцикл со рационална комплексност на компоненти и елементи со рамка комбинирана со штитници од кал и обвивка што ги покрива сите механички делови“, се роди една легенда која во основа непроменета живее и денес – досега се продадени повеќе од 19 милиони примероци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *