Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>11 април 1928 година

Првиот автомобил на ракетен погон

» Фриц фон Опел успешно го демонстрираше првиот автомобил на ракетен погон, Opel RAK 1, со кој на фабричката патека беше постигната брзината од 100 километри на час за само осум секунди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *