Tags: ,
Денешниот ден во ретровизор <br/>10 октомври 1901 година (видео)

Победи, ама ја сметаше за чиста катастрофа

» На денешен ден 1901 година со возило кое сам го конструираше, Хенри Форд ја возеше својата прва и последна трка. Иако по некоја случајност – не заради неговите возачки вештини, тој победи на неа, ја сметаше за чиста катастрофа и одлучи никогаш повеќе да не се обиде со нешто слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *