Tags:
Горивата и денес поскапеа

Ај честито европски цени на горивата

» Регулаторната комисија за енергетика буквално преку ноќ го стори тоа што политичарите не можат со децении – ја постави Македонија рамо до рамо со останатите развиени европски и светски земји, зголемувајќи ги цените на горивата на нивно ниво. Така, после вчерашното и денешното поскапување, литар еуросупер БС-95 кај нас чини 1,73 евра, литар еуросупер БС-98 1,77 а литар еуродизел БС Д-Е V 1,58 евра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *